7 Ekim 2013 Pazartesi

Kapitalist Kış

Merhabalar.

Hazır kış gelmişken modaya uyup kış temalı kar temalı soğuk temalı bir şeyler yazalım değil mi. Değil. Aslında hiçte öyle amacım modaya uymak falan değil. Amma ve lakin her kış geldiğinde aklıma gelen bir konu var ki paylaşmadan edemeyeceğim hafızlar.

O da şudur ki bu kış mevsiminin kapitalistliği, hiç sevmem bu yüzden kendisini, aramız yıllardır bozuk, yoksa bende biliyorum elbet her mevsimin kendine has güzelliği var, kendine has şarkıları var, kendine has meyveleri var, sebzeleri var, yemekleri var.

Evet bunlar hoş şeyler. Ama şu kış öyle bir şey ki, senin camdan elinde nescafeyle izlediğin kar yağışı kimisi için bir kabus, evet sen okuldan eve dönene kadar donuyorsun ve eve girip sıcak bir tabak yemek buluyorsunda, işte herkes o kadar şanslı değil. O yüzden, kar yağdı yağacak, bi evsiz görürseniz mutlaka oranın belediyesiyle iletişime geçin! Sahip çıkacaklardır, en azından kış bitene kadar...

Peki bu örneklerden vazgeçip, birazda değneğin diğer tarafına bakalım mı? Şimdi kış neden kapitalisttir şöyle açıklayayım, yaz gelince bi tşört bi kot giyer çıkarsın abi sokağa, çevrene bi bak, kışın öyle mi ? Herkeste bi koşuşturma en güzel en şekil montu, en markalı en pahalı kazağı, en şekil şukul botu almak için yarışıyoruz lan. 

Üzülüyorum yeminle. Marka giyme takıntınız olmasın, kendiniz olun. Emin olun ki 89.99 lira verdiğiniz markanın kazağı, annanenizin ördüğü kazak kadar asla ısıtamaz sizi, ama siz sıcak olsun mu istiyorsunuz, markası gözüksün mü? 

Görüşmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder